Rookoven - 4 x inlegrooster - 70 l

Artikelnummer: EX10010731 / Model: RCRO-870

Rookoven - 4 x inlegrooster - 70 l

  • Artikelnummer: EX10010731
  • Model: RCRO-870
  • In het assortiment sinds: 2017
419,00 €

Prijzen incl. BTW. excl. verzendkosten

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!

Rookoven - 4 x inlegrooster - 70 l

  • ideaal voor het professionele roken van vis en vlees in restaurants en hotels
  • Temperatuurbereik 30 – 110 °C maakt koud-, warm- en heet roken mogelijk
  • Timer incl. Alarmfunctie tot 120 minuten instelbaar
  • Vermogen: 1.000 W
  • Gamaakt van roestvrij staal
  • Inclusief: Rookbuis, opvangbak en opvangplaat voor vet, asrestenbak, gloeibak, regelaar-unit voor temperatuur en timer, 4 inlegroosters en 10 rookhaken

Met de sterke rookoven RCRO-870 van Royal Catering kunt u vis en vlees goed en gelijkmatig koud, warm of heet roken!

Vers gerookte vis is een absolute delicatesse en ook vlees en worst kunnen als ze worden gerookt wekenlang hun kenmerkende smaak behouden. Het ingebouwde verwarmingselement zorgt met een vermogen van 1,000 watt dat de verbrande houtsnippers en dus ook de rook-grill afwisselend voor het koude, warme- en hete roken kan worden gebruikt.

Met de rookkast RCRO-870 kunt u deze delicatessen zelf bereiden en uw gasten een erg speciale, fijne gerookte smaak voorschotelen. Daarnaast blijft gerookte voeding langer goed omdat door de behandeling met rook schimmels en bacteriën worden gedood.

De rookoven biedt met zijn binnenafmetingen van (BxTxH) 40 x 34 x 77,5 cm en een volume van 70 liter voldoende plaats voor verse vis en vleeswaren. De voedingswaren kunnen worden opgehangen met 10 daarvoor bestemde haken in de oven of op 4 inlegroosters. De roosters hebben een minimale afstand van 11 cm hoog in de rook-grill.

Om te roken wordt de rookkast gesloten en de gloeibak met houtsnippers gevuld, die de rook voor het rookproces leveren. De gloeibak kan zonder het openen van de kast gemakkelijk binnenin worden geplaatst. Onder de gloeibak bevindt zich een opvangbak voor verbrande asresten.

De gewenste temperatuur kan in een bereik van 30 – 110 °C worden ingesteld met behulp van de temperatuurregelaar. Met dit grote bereik kunt u koud, warm of heet roken.

De duur van het roken wordt via een timer ingesteld. Een alarmsignaal informeert u als de ingestelde tijd is verstreken. De maximaal instelbare tijd bedraagt 120 minuten. Het proces kan worden herhaald als u een intensere smaak wenst. De intensiteit kan ook gewijzigd worden door de instelbare rookafvoer.

Aan de zijkant van de rookoven bevindt zich een goed afleesbare thermometer, die de temperatuur in Celsius en Fahrenheit weergeeft. Vet dat wordt geproduceerd tijdens het roken wordt verzameld in een opvangbak, die gloeikast en de onderkant van de rookkast beschermt tegen verontreinigingen, en eenvoudig kan worden verwijderd.

De rookkast is gemaakt van roestvrij staal. Het materiaal is makkelijk te reinigen en zeer hygiënisch, waardoor het bijzonder geschikt is voor voedselverwerking. De rookoven is erg robuust en dankzij de slipbestendige voetjes werkt hij volledig veilig. Met de twee zijdelingse handgrepen kan deze ook praktisch worden verplaatst.

De levering bevat naast de rookkast ook een rookbuis, een opvangbak en een opvangplaat voor het vet, een bak voor as, een gloeikast, een aanstuureenheid voor temperatuur met timer en 4 inlegroosters en 10 rookhaken.

Model
RCRO-870
Artikelstaat
Nieuw
Vermogen
1,000 W
Volume
70 l
Temperatuurbereik
0 – 110 °C
Hoogte rookbuis
13 cm
Tijdinstelling
max. 120 minuten
Aantal legborden
4
Afmetingen (LxBxH)
60 x 43 x 102 cm
Gewicht
33 kg
Verzendafmetingen (LxBxH)
54 x 46 x 92 cm
Verzendgewicht
34,5 kg
  • Rookkast
  • Rookbuis
  • Opvangbak voor vet (met uitgietfunctie naar schaal)
  • Vetschaal
  • Gloeikast
  • Aanstuureenheid voor temperatuur met timer
  • 4 x inlegrooster
  • 10 x rookhaken