De krachtige Frituur uit de cateringbehoefte van Royal Catering
De dubbele Frituur is uitgerust met twee containers van 16 l. Om te frituren vul je ze met maximaal 10 liter olie per stuk. Hierdoor bak je tot wel 5 kg friet tegelijk. De Friteuse gastro kan op vele manieren worden gebruikt in de professionele horeca, waar hij wordt gebruikt voor het serveren van vis, groenten of kleinere snacks. Omdat beide braadpannen onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt, is ook het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten geen probleem.
Dankzij de hoge prestaties van de twee verwijderbare verwarmingselementen van 3.000 W bereikt de olie in de Frituur snel de maximale temperatuur van 200 °C. Zodra een temperatuur van ca. 180 °C is bereikt, kunnen dankzij het vermogen en het tankvolume in slechts 4 tot 5 minuten grote hoeveelheden friet worden geproduceerd. Hierdoor kunt u uw gasten na korte tijd al 40 tot 50 porties vers gebruinde frites aanbieden. De uiterst gevoelige thermostaat houdt de warmte van de oliepan op een constante temperatuur voor een optimaal braadresultaat.
De Elektrische friteuse RCPSF 26ETH frituurmanden zijn elk 250 x 250 x 120 mm groot en voorzien van warmte-isolerende handgrepen. De fijnmazige manden kunnen aan een beugel aan de rand van het bassin worden gehangen om de olie af te tappen.
De dubbele Friteuse gastro is gemaakt van roestvrij staal, dat door zijn hygiënische eigenschappen zeer geschikt is voor het verwerken van voedsel. Bovendien zijn de gladde oppervlakken bijzonder onderhoudsvriendelijk. Een ander pluspunt bij het schoonmaken zijn de uitneembare verwarmingselementen, zodat alle oppervlakken in de container moeiteloos kunnen worden bereikt. Met de aftapkranen wordt de olie eenvoudig en snel afgetapt.
Na het schoonmaken of wanneer een bak niet nodig is, kan deze worden afgesloten met het deksel zodat stof of andere verontreinigingen niet in de vetpannen kunnen komen. De antislip rubberen voetjes zorgen voor een veilige stand in elke keuken.