Batterijverwerking

Batterijverwerking

Aanwijzingen voor het wegwerpen van gebruikte batterijen:

De volgende aanwijzingen zijn gericht aan degenen die batterijen of producten met ingebouwde batterijen gebruiken en deze niet verder verkopen (eindgebruikers):

 

1. Batterijen mogen niet worden weggegooid bij het huishoudelijk afval. Je bent wettelijk verplicht om gebruikte batterijen in te leveren, zodat ze correct kunnen worden afgebroken. Deze batterijen kunnen worden afgegeven bij inleverpunten, zoals basisscholen, supermarkten en winkels. Ook wij zijn als verkoper verplicht om gebruikte batterijen terug te nemen. Dit geldt voor batterijen die wij nieuw verkopen of verkocht hebben. Deze batterijen kunnen zowel gefrankeerd worden opgestuurd als direct worden ingeleverd bij ons:

expondo GmbH
Köpenicker Str. 54
10179 Berlin

 

2. Betekenis van de batterijsymbolen
Batterijen zijn voorzien van een doorgekruiste vuilnisbak (zie hieronder). Dit symbool geeft aan dat de batterijen niet mogen worden weggegooid bij het huishoudelijk afval. Voor batterijen die meer dan 0,0005 procent kwik, 0,002 procent cadmium of meer dan 0,004 procent lood bevatten, staat onder het pictogram van de vuilnisbak het symbool van de chemische stof. 'Cd' staat voor cadmium, 'Pb' voor lood en 'Hg' voor kwik.