Of het nu warm of heet is - gerookt wordt altijd goed ontvangen
Met de rookoven RCRO-1300 kunt u deze delicatessen zelf bereiden en uw gasten een erg speciale, fijne gerookte smaak voorschotelen. Daarnaast blijft gerookte voeding langer goed omdat door de behandeling met rook schimmels en bacteriën worden gedood.
De rookoven biedt met zijn inwendige afmetingen van 40 x 34 x 108 cm voldoende ruimte voor verse vis en vleeswaren. Het gerecht kan worden opgehangen aan een haak in de oven of worden verdeeld over 8 legborden. Deze hebben in de rookkast een minimale afstand van 7 cm in hoogte.
Om te roken wordt de rookkast gesloten en de gloeibak met houtsnippers gevuld, die de rook voor het rookproces leveren. De gloeibak kan zonder het openen van de kast gemakkelijk binnenin worden geplaatst. Onder de gloeibak bevindt zich een opvangbak voor verbrande asresten.
Daarna kan de gewenste temperatuur worden ingesteld met de temperatuurregelaar. Met een temperatuurbereik van 0 - 110 °C kunt u warm of heet roken. De duur van het rookproces kan worden ingesteld met een timer. Een alarmsignaal laat u weten dat de ingestelde tijd is verstreken. De maximale tijd van de timer bedraagt 120 minuten. Als u na de ingestelde tijd nog niet tevreden bent met het rookresultaat, kan de timer altijd worden bijgesteld.
Aan de zijkant van de rookoven is een gemakkelijk leesbare thermometer bevestigd, die de temperatuur in Celsius en Fahrenheit weergeeft. Daardoor krijgt u, zonder dat u de rookkast hoeft te openen, informatie over de huidige temperatuur en kunt u deze aanpassen indien nodig.
Vet dat tiidens het rookproces wordt verzameld via een opvangschaal, waarbij de gloeibak en de onderkant van de rookkast beschermt tegen vuil. Als er veel vetafvoei ontstaat, loopt het verzamelde vet via een afvoer in een schaal onder de opvangschaal. Daar wordt het verzameld en kan gemakkelijk worden verwijderd.
De rookkast is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig roestvrij staal. Het materiaal is makkelijk te reinigen en bijzonder robuust, zodat de rookoven steeds zijn glanzende oppervlak behoudt. Bovendien biedt het gebruikte roestvrij staal weerstand tegen externe invloeden en is bijzonder goed bestand tegen impact. Het gladde oppervlak wordt gekenmerkt door uitstekende hygiënische eigenschappen, zodat de rookoven uitstekend geschikt is voor het verwerken van voedingsmiddelen, zoals vis en vlees.
De levering omvat een rookkast, een rookbuis, een lekbak, een opvangschaal, een vetschaal, een bak voor as, een gloeibak, een controle-eenheid voor de temperatuur met timer en 8 legborden.